05.08.2016

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE HATİM DUASI.

Samsun İl Müftülüğü Aile  ve Dini Rehberlik  Bürosu ve İlkadım İlçe Müftülüğü Aile  ve Dini Rehberlik Bürosu birlikte İlkadım Gürbüz Camiinde 05.08.2016 tarihinde saat   14:00 de  15 Temmuz 2016 tarihinde darbe kalkışmasında Hakka yürüyen şehitlerimiz için hatim duası programı düzenledi.

Programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü  Yahya POLAT İslam kardeşliği üzerinde durarak müminler olarak  İslam kardeşliğini yaşamamız gerektiğini vurguladı.  Yahya POLAT Konuşmasının devamında:     “ Vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Vatan olmadan din olmaz, İslam olmaz, cami olmaz. Yapılan darbe kalkışmasında 238 kardeşimiz şehit oldu.  Tanklara, tüfeklere karşı vücutlarını siper ettiler. Vatan için millet için hayatlarını hediye ettiler. Bizlerde o şehitlere layık olmaya çalışacağız. Allah cennetteki makamlarını daha da yüceltsin. Darbeyi gerçekleştirmeye çalışanları da kahr-u perişan etsin.”  Dedi.

Kuran Kursu öğreticilerimizden Zeliha USTAOSMANOLU’nun okuduğu açılış Kuran-ı Keriminden sonra program İl vaizlerinden Baş Vaiz Saliha KURT’ un “Şehadet” konulu konuşmasıyla devam etti. KURT konuşmasında “Şehadetin insan için bir lütuf”  olduğunu vurgulayarak  Yüce Rabbimizin  “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz”.(Bakara 154) ayetiyle konuşmasını sürdürdü. Program Kuran Kursu Öğreticilerimizin okuduğu aşrı şerif, ilahiler, mevlid ve hatim duasıyla son bulmuştur.