24.08.2016

VEKALETLE KURBAN BÖLGE TOPLANTISI İLİMİZDE YAPILDI

Türkiye Diyanet Vakfı 2016 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı Samsun’da gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasında İl Müftü Vekili Alaettin KIRBIYIK “ülkemizden değişik yerlere gönderilen kurbanlarla manevi köprüler kurulmakta, gönüllerden gönüllere yollar oluşturulmaktadır” dedi. Açılış konuşmasının ardından program, TDV tanıtım filmi ve 2016 Yılı Kurban organizasyonu tanıtım filmi ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit’in Kurban organizasyonu ile ilgili konuşmaları ve TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun’un konu hakkında bilgilendirme sunumu ile program son buldu. YİĞİT konuşmasında: “ Bugün ülkemiz umudun ülkesidir, birçok ülkenin umududur, birçok masumun, mazlumun umududur.”  Şeklindeki  ifadelere yer verdi. TUTKUN ise sunumunda “Kurbanlarımız kardeşlik için” sloganıyla bu yıl kesilecek kurban bedelinin yurt içinde 690 TL, yurt dışında ise 500 TL olarak belirlendiğini, 1993 yılından bu yana yapılan kurban organizasyona ilginin artarak devam ettiğini ve bu yıl kurbanların dünyanın çok farklı coğrafyalarına ulaştırmanın hedeflendiğini belirtti. Toplantıya Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop ve Ordu illerinden İl müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler ve çok sayıda din görevlisi katıldı.