04.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Konferansı Yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılışı 3 Ekim Pazartesi günü Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı Bey’in  “Cami ve kitap” temalı konferansı ile Samsun İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

Konferansa İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve çok sayıda Din Görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda il Müftüsü Veysel Çakı Bey, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl için bir tema seçildiğini, bu yıl ki Cami ve Din Görevlileri Haftası temasının da “Cami ve Kitap” olduğunu söyledi. Haftanın anlam ve öneminden bahsederek camilerin; insanlığın başlangıcından beri var olduğunu ve insanlığın merkezinde bulunduğunu ifade etti. Camilerin toplumun birlik ve beraberlik mekânları olduğunu, bunu hiçbir kuvvetin bozamayacağını vurguladı.

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla camilerimizdeki kütüphanelerin zenginleştirilmesi, hem din görevlilerimizin hem de cemaatimizin kitap okumaya teşvik ve motivasyonları için seferber olunması gerektiğini söyledi. Bunun önemine binaen İl Müftülüğü olarak bir proje hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde de bu projenin uygulanmaya başlayacağını belirtti. Açılış programı Canik ilçe vaizi Osman KILINÇ hocanın yaptığı dua ile sona erdi.