31.05.2017

İl Müftümüz Manevi Destek Birimi Personelleriyle İstişare Etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında, hastanelerde manevi destek ve dini rehberlik kapsamında “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü" kapsamında hastanelerde görev yapan Manevi Destek Birimi personelleriye İl Müftümüz Veysel ÇAKI biraraya geldi.

Personeller Hastanelerde verdikleri hizmetler hakkında il müftümüzle bilgi paylaşımında bulundular. "Manevi destek hizmetinin amacı; hastaların, hasta yakınlarının ve hastane personelinin kendi istek ve talepleri çerçevesinde, içinde bulundukları özel şartlar da göz önünde bulundurularak, inandıkları değerler çerçevesinde hastane içinde de yaşamalarını, ibadet ve dua etmelerini; içinde bulundukları konumlara göre gereken dini bilgilere kavuşturulmalarını; manevi ihtiyaç içinde ve çaresiz durumda olanların ihtiyaçlarının giderilmelerini sağlayarak hastalıklarından kaynaklanan problemlerini aşmalarında yardımcı olmak ve manevi destek sağlamak, bu suretle de patolojik iyileşmelerine katkıda bulunmaktır"dediler.

Manevi Destek Birimi İlimizde Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Samsun Gazi Devlet Hastanesi ,  O.M.Ü. Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi ve Dr Kamil FURTUN Göğüs Hastalıkları Göğüs Cerrahisi Hastenelerinde hizmet vermektedirler.