11.08.2017

VEKÂLET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONU BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yönelik tanıtım, teşvik ve bilgilendirme bölge toplantısı Ordu, Çorum ve Sinop  illerinde görev yapan il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar, Vakıf şube temsilcileri ve din görevlilerinin katılımlarıyla, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretim Birimi Müdürü Oğuz KÖKTAŞ konuşmacı olarak katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bölge illere ev sahipliği yapan Samsun İl Müftü Vekili Abdullah BİLECE açılış konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Kurban Bayramı'nda almayı planladığı kurban bağışıyla ilgili, "Bu yıl 275 bin hedef koyduk ama benim beklentim 300 bin civarındadır. Dünyada açlığın, kıtlığın kol gezdiği, Türkiye'nin bir ümit olarak ortaya çıktığı dönemde Anadolu insanı bu beklentiyi karşılayacaktır." dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak bu yıl 135 ülkede 400 farklı noktada kurban kesimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretimi Müdürü Oğuz KÖKTAŞ, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını içeren bilgiler aktardı.