30.04.2018

“Etkili Hutbe Sunumu İl Birinciliği” yarışması yapıldı.

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 26 Nisan 2018 Perşembe günü din görevlileri arasında “Etkili Hutbe Sunumu İl Birinciliği” yarışması İlimiz İlkadım İlçesi Abdullahpaşa Camii’nde yapıldı.

11 ilçeden 11 görevlinin katıldığı yarışmada; Çarşamba İlçesi İmam Hatiplerinden Hasbi SAVCI yarışmanın birincisi, Yakakent İlçesi İmam-Hatiplerinden Selim ÖZMEN yarışmanın ikincisi, İlkadım ilçesi İmam-Hatiplerinden Musa KESKİN ise yarışmanın üçüncüsü oldu.

Düzenlenen yarışmada birinciye “Kur’an-ı Keirm 30 Cüz Set, İslam İlmihali ve Hadislerle İslam” ikiniciye “ Kur’an-ı Kerim Meali, Hadislerle İslam ve İslam İlmihali” üçüncüye “Kur’an-ı Kerim Meali ve Hadislerle İslam” tüm yarışmacılara ise “Hadislerle İslam” eseri hediye olarak takdim edildi.

Yarışmada birinci olan Çarşamba İlçesi İmam Hatiplerinden Hasbi SAVCI, 27 Mayıs 2018 tarihinde Giresun’da yapılacak Etkili Hutbe Sunumu Bölge yarışmasında İlimizi temsil edecek.