28.06.2018

Samsun İl Müftülüğünde Kur’an Kursu Öğreticileri için “Mesleğe Hazırlık Kursu” Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4/B Sözleşmeli Personel Statüsünde alımı yapılan Kuran Kursu Öğreticileri göreve başladı. Samsun Müftülüğü tarafından bu öğreticilere “Mesleğe Hazırlık Kursu” düzenlendi. Öğreticilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, kurum aidiyetlerini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kurs, bir açılış programıyla İl Müftülüğünde eğitime başladı. Açılış programına; İl Müftüsü Veysel ÇAKI, İl Müftü Yardımcısı Alaattin KIRBIYIK, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Seyhan ELMACI ve Eğitim Uzmanı Sevgi SEL katıldı. İl Müftüsü Veysel ÇAKI açılış konuşmalarında, Kur’an Kursu Öğreticiliğinin önemine değindi. İyi bir öğretici olmanın yolunun iyi insan olmaktan geçtiğinin altını çizdi. Buna ilaveten bu hizmetin gönüllülük ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Alaettin KIRBIYIK Eğitim programını tanıtırken, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Seyhan ELMACI Öğreticileri eğitim konusunda bilgilendirdi. Hafta içi beş gün günde 6 saat ve toplamda 120 saat olarak planlanan eğitim programı, 23 Temmuz Salı günü sona erecek.