05.10.2018

SAMSUNDA YIL BOYU SÜREN ÇALIŞMALAR CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Samsun Müftülüğü tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış panelinin ardından çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışma ve kurslara katılan görevliler ödüllendirildi. 17 ilçe personeline yönelik olarak uygulaması devam eden “Kitabımı Okuyorum” Projesi kapsamında 7 ciltlik Hadislerle İslam kitabı 9 aylık bir süreçte belirlenen takvimle okunması sonucunda düzenlenen “Hadislerle İslam” Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Bunun yanında Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kapsamında düzenlenen “Din Görevlilerine Yönelik Dini Bilgiler Yarışmasında” dereceye giren yarışmacılar ödüllendirilirken; farklı ilçelerde görev yapan ve 120 saatlik temel işaret dili sertifikası sahibi olan personelden 64 saatlik Dini Kavramlar Eğiticiliği Kursu ve 200 Saatlik İşaret Dili Öğretimi ve Tercümanlık Eğitim Programını tamamlayan personel sertifikalarını aldı. Hadislerle İslam Yarışmasında birinci olan Latif OZAN 2 kişilik Umre; ikinci olan Yılmaz ERDEN 1 kişilik Umre ve üçün olan Azize ARSLANBAY 1 dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Dini Bilgiler Yarışmasında ise yine Latif OZAN birinci olurken, Recep Ali ŞİMŞEK ikinci, Beyhan YILMAZ üçüncü oldu. Ödülleri sahiplerine Samsun İl Müftüsü Veysel ÇAKI, Emekli Samsun Müftüsü Osman ŞAHİN ve İlkadım Halk Eğitim Müdürü Murat YALÇINKAYA verdi. İl Müftüsü Veysel ÇAKI ödül takdiminde, Hadislerle İslam eserinin okunmasında duyduğu memnuniyeti dile getirirken okuyan personelin sayısının daha da artması gerektiğini, bu yöndeki çalışmalarının süreceğini ifade etti.