27.07.2017

“BİLGİ VE DEĞERLER BAĞLAMINDA KADIN”

Samsun İl Müftülüğü ve İlkadım İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın” konulu program düzenlendi. Programa İl Müftüsü Veysel ÇAKI,  İlkadım İlçe Müftüsü Yahya POLAT , Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Seyhan ELMACI, Kur’an Kursu Öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI programın açılış  konuşmasında   “Toplumların Şekillenmesinde Kadının Rolü ve Önemi”  üzerinde durdu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda   Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizleri “Vahyin Işığında Kadın, Hz. Meryem  ve  Hz. Hatice”  konulu sunumlar  yaptı. İlkadım İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticilerinin icra ettiği İlahi dinletisinin ardından şehitler için okunan hatim duası ile program son buldu.

Programın ardından İlkadım İlçe Müftülüğü  Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencilerinin katkılarıyla mülteciler yararına bir kermes düzenlendi.