25.11.2018

" Güven ve Sadakat Bağlamında Aile" Konulu Program Gerçekleştirildi.

Samsun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından  9 Mayıs 2017 tarihinde,  Uluslararası Aile  Günü münasebetiyle  Müftülük  Konferans Salonunda " Güven ve Sadakat Bağlamında Aile"  konulu bir program düzenlenmiştir.

19 Mayıs İlçesi Yeşilköy Kuran Kursu Öğreticisi Yusuf  SÖZEN’in Kuran tilavetiyle başlayan program  Diyanet İşleri Başkanlığı Aile Ve Dini Rehberlik Büroları  Tanıtım Filmi ve Aile Sinevizyonunun  sunumu ile devam etmiştir.

Programın açılış konuşması  yapan  İl Müftüsü  Veysel  ÇAKI  konuşmasında;  Ailenin; güven ve sadakatin en çok olması gereken yer   olduğuna, güven ve sadakat olmadan hiçbir yuvanın ayakta  kalma imkanının bulunmadığına vurgu yaparak,  özünde ve sözünde güven veren insanların oluşturduğu toplumların huzurlu bir toplum olabileceğini  ifade etmiştir.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sayın Sedide AKBULUT  “Ailede Güven Ve Sadakat” konulu bir konferans sunmuştur.

Sayın AKBULUT konferansında şu konulara değinmiştir : “Aile kelimesine baktığımız zaman  insanın maddi ve manevi muhtaçlığını ifade ettiğini görürüz. Aile olma serüveni Hz.  Ademle başlar.  Aile olmak kadar aile kalmakta önemlidir.  Aile kalmak toplumsal bütünlük için önem arz etmektedir.  Bunun için bugün batılı devletler ailesini kurtarma derdine düşmüşlerdir.

Özellikle batıda aile algısı değişmiştir ve bu değişimin en önemli sebeplerinin başında dini ve toplumsal değerlerin kaybı gelmektedir. Aile bir ahlak mektebidir. Bu mektebi ayakta tutan en önemli ilkeler sevgi, saygı, güven ve sadakattir. Sadakat  bireyin bulunduğu konumun hakkını teslim etmesidir. Dolayısıyla  aile bireylerinden her birisinin bulunduğu konumun hakkını teslim etmesi gerekir ki bu da ancak aynı ideali paylaşmakla gerçekleşir.

Aile içi ilişkilerde ihsan, aile bireylerinin birbirlerine karşı  davranışlarında Allah rızasını gözetlemeleriyle  olur. Bireyler birbirlerine karşı adil olmalı, kötülükleri iyilikle bertaraf etmelidir.”

Sayın AKBULUT  konuşmasında iffet ve hayaya  da vurgu yaparak “ Haya hayattır; hayasızlık ölümdür, her iki eş için iffet ve haya şarttır. Ve her iki cinse yüklenmiş bir sorumluluktur.”  Cümleleriyle konferansını tamamlamıştır.