10.05.2017

İl Müftümüzün Berat Kandili Mesajı

BERAT KANDİLİ MESAJI

Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin bol olduğu üç aylardan Recep ayını geride bıraktık ve Şaban ayının ortasına yetiştik. Bu gece, 10 Mayıs Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Gecesi, ruhumuzu sıkıştıracak her türlü sıkıntıdan, her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak için, “berat etmek” için eşsiz bir fırsat yakalayacağız.

Sevgili Peygamberimiz, Yüce Rabbimizin  “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. Berat gecesi bizim için af ve mağfiret gecesidir.

Allah (c.c.) Kur’an- ı Kerimde “Kim de tövbe eder ve salih amel işlerse işte o, Allah'a, tövbesi kabul edilmiş olarak döner.” (Furkan Suresi ,71. Ayet)buyuruyor. Rabbimizin bu güzel müjdesine mazhar olmak için tevbelerimizi  ve dualarımızı berat gecesinde  yalnızca kendi adımıza değil  milletimizin felahı ve refahı için yapalım ki  Rabbimiz bizi ilahi rahmetine ulaştırsın, toplumsal barış, kardeşlik ve huzuru yakalamamıza vesile olsun

Sevgili Peygamberimiz; “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de insanların canları ve mallarının güvende olduğu kişidir.” (Tirmizî, Îmân, 12) buyurmaktadır. Bu gece, İnsanlığın güvensizlik problemi yaşadığı dünyada Rabbimizden isteyeceğimiz şeylerin başında güven içinde yaşayacağımız güvenli bir dünya, güvenli bir ülke ve güvenilir insanlık gelmelidir.

Bu güvene ve güvenilirliğe verdiğimiz zararlar için bu bağışlanma mevsiminde biz mü’minlere düşen Rabbimize bolca dua etmek, af ve bağışlanma dilemektir.

Berat gecesinde yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri Rabbimize yakınlaştırmasını temenni eder,

Veysel ÇAKI

İl Müftüsü