15.06.2017

SAMSUN İLMÜFTÜLÜĞÜ VE DİYANET VAKFI İFTAR PROGRAMI

Samsun İl Müftülüğü ve Türk,ye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi tarafından Ramazanın feyiz ve bereketinin birlikte yaşanması amacıyla bir iftar programı düzenlendi. Program İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Okunan ezanla hep birlikte iftar edildi. Davetlilerle Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım filmi izlenmesinin ardından İl Müftüsü Veysel Çakı Ramazanın önemi, paylaşma ve dayanışma ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı hizmetlere de değinen Müftü ÇAKI şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları tespit ederek bu kişilere yardımlar yapmaktadır.  Ramazan ayında zekat ve fitreleri muhtaçlara ulaştırıyor, alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketlerinin dağıtımını yapıp  iftar sofraları kurmaktadır. Kurban Bayramında vekalet yoluyla Kurban kesimi organizasyonu, yıl içerisinde adak kurban kesimleri yapmakta, Türkiye’de ve dünyanın belki de bir çoğumuzun adını bile duymadığımız farklı coğrafyalarında açlık, deprem, sel gibi afetler, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca insana dil, din, renk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin milletimizin yardımlarını iletmektedir.”

İftara müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, emekli il ve ilçe müftüleri, müftülük çalışanları ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kadın konuk evleri çalışanları ile bu evlerde  misafir edilen kadınlar katıldı.