23.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları içinde özel ilgiye ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplar arasında engelliler önemli bir alan oluşturmaktadır. Bu alanda sunulan hizmetler genelde toplumda, özelde ise ilgili camiada olumlu karşılık bulmaktadır. Özellikle geçtiğimiz yıl ülke genelinde “Başarılı Engelli Öğrencilere Yönelik Umre Programı” engelliler  ve aileleri üzerinde olumlu etkiler yapmıştır. Bu çalışmaları desteklemek ve daha ileri götürmek için başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da bir umre programı planlamaktadır. Bu bağlamda 81 İl Müftülüğünde “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” düzenlenmiştir. Yarışmaya Kur’an Kurslar ile Milli Eğitime Bağlı okulların öğrencileri ve mezunları katıldılar.  Samsun İl Müftülüğüne müracaat eden 14 yarışmacı kendilerine yöneltilen dini bilgiler sorularını cevaplamak için ter döktü. İl Müftülüğü Şube Müdürü Seyhan Elmacı’nın başkanlığını yaptığı komisyonda , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden İşaret Dili Tercümanı T.Yasin Kaynak,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İşaret Dili Tercümanı Murat Tekin, Engelli Hizmetleri İl Koordinatörü Rasimegül Usta Tokur ve Canik İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Murat Bayraktar komisyon üyesi olarak yer aldılar.Yarışma sonunda dereceye girenler umre ile ödüllendirildi.