03.10.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMLARI KONFERANSLA BAŞLADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, “İslam Medeniyetinin inşasında Caminin Rolü” başlıklı konferans İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlendi. OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa,  ilçe müftüleri, çok sayıda din görevlisi ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Veysel ÇAKI’ nın açılış konuşmalarıyla başlayan konferans yoğun ilgiyle takip edildi.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI, açılış konuşmasında “Samsun'da da 2 bin 672 cami ibadete açık. İmam hatip olarak görev yapan 2 bin 435 kişi, 256 da müezzinimiz var. Dünyada devletin çalıştırdığı din görevlileri olan ve ekonomik olarak destek veren başka bir ülke yok. Ama toplumun dine yaklaşması ve cami cemaati açısından baktığımız zaman bazı konularda şapkamızı önümüze koyup irdelememiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Metin YILMAZ da konuşmasında; mescitlerin belirli zamanlarda namaz kılınıp sonra kapılarının kapatıldığı bir yer değil, eğitim merkezi olduğunu ifade ederek, "Asırlar boyu mescitler eğitim merkezi olarak devam etti. Ne zaman mescitlerden eğitimi ayırdık, o zaman İslam medeniyetlerinde çöküş başladı. Bunun yeniden inşası elzem. Camilerin ve din görevlilerin nicel sayısına rağmen mescitlerin rolünü ve misyonunu daralttık" ifadelerini kullandı.

Konferans, İl Müftüsü Veysel ÇAKI’ nın, konuşmacı Prof. Dr. Metin YILMAZ’ a çiçek takdimi ve “Kitabımı okuyorum” projesi kapsamında düzenlenen Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir Yarışma Sınavının ödül töreni ile sona erdi.