10.10.2017

“KİTABIMI OKUYORUM” PROJESİNİN UMRE ÖDÜLLERİ “CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA” SAHİBİNİ BULDU

Samsun İl Müftülüğünce; 17 İlçe Müftülüğünde uygulanmak üzere; Samsun İlinde ilçe müftülüklerine bağlı olarak görev yapan tüm personeli düzenli olarak kitap okumaya teşvik etmek ve Kaynak Kitaplardan bir bölümünün de okunmasını sağlamak amacıyla; “Kitabımı Okuyorum” ismiyle bir kitap okuma projesi hazırlandı.  Bu kapsamda ilk olarak 5 ciltlik “Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri” okunacak kaynak kitap olarak belirlendi. Süre olarak 10 aylık bir okuma takvimi belirlendi. Ve bu süre İl Müftülüğünde yapılan Umre ödüllü bir yarışma sınavıyla son buldu.

17 ilçeden çok sayıda personelin katılımıyla İl Müftülüğünde yapılan sınavla,  “Umre Ödülleri” sahibini buldu. Oluşturulan sınav komisyonun hazırladığı çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan test sınavına giren personelden; Lâdik Müftülüğünden Latif OZAN birinci, Çarşamba Müftülüğünden Yılmaz ERDEN ikinci, İlkadım Müftülüğünden Yasemin GENÇ ise üçüncü oldu.  Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış konferansında; İl Müftüsü Veysel ÇAKI tarafından birinciye 2 kişilik Umre, ikinciye 1 kişilik Umre ve üçüncüye Diz üstü bilgisayar ödülleri takdim edildi. ÇAKI, ödül töreninde bu çalışmanın verdiği mutluluğu ifade ederken, okumak için sırada “Hadislerle İslam” kaynağının yer aldığını ve bu çalışmanın devam edeceğini dile getirdi.