20.11.2017

Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İmam-Hatiplerimizin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir hizmeti sunabilmeleri amacıyla 17 İlçe Müftülüğü İmam-Hatiplerine yönelik 2 gün süreyle “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri” yapılmıştır.

Eğitim semineri TDV ile TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) in katkılarıyla , Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda 18-19 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Seminere Valimiz Sayın Osman KAYMAK, İl Müftüsü Veysel ÇAKI, Eski İstanbul Merkez Vaizi Mahmut TOPTAŞ, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet KOÇ, TİDEF Genel Başkanı Mustafa YELEK, Eğitimci Yazar Muhammet YILMAZ, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban KARAKÖSE, 17 İlçe Müftüleri ve çok sayıda görevli katıldı.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI açılış konuşmasında, “Tüm hizmet kollarında o hizmeti sürdüren insanların kendilerini yenilemeleri gerekir. Bu hizmetler içerisinde bulunan, din hizmetini yapan görevlilerin kendilerini yenilemesi ise daha önemlidir. Bu semineri de bu amaçla yapıyoruz” dedi.

Valimiz sayın  Osman KAYMAK, Etkili Din Hizmetleri Semineri’ni çok önemsediğini belirterek, "Bu dinin bir mensubu olmak bizim için bir şükür vesilesidir. Dinimizin doğru şekilde yaşanması ve yaşatılması konusunda siz değerli hocalarımızın büyük gayreti var. Din görevlilerimiz cami cemaatiyle sürekli irtibatta olduğu gibi, bulundukları mahallelerde de toplumun bozulmasını önlemeye yönelik üzerlerinde manevi bir sorumluluk hissetmeli, bunu yaşantısıyla da hissettirerek kucaklayıcı bir üslupla topluma örnek ve önder insanlar olmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Oldukça verimli geçen seminer, katılan tüm görevlilerimize Katılım Belgesinin verilmesi ile sona erdi.