20.12.2017

"DİNİ REHBERLİKTE İLETİŞİM" PROJESİ BAŞLADI.

Samsun İl Müftülüğü’ nün vaizler ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik hazırlamış olduğu “ Dini Rehberlikte İletişim” Projesi kapsamında eğitimler il müftülüğünde başladı.  Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının teknik destek sunduğu Projenin tanıtım toplantısı Vali Yardımcısı Sezgin ÜÇÜNCÜ,  İl Müftüsü Veysel ÇAKI ve OKA Genel Sekreteri Mevlut ÖZEN’ in katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Sezgin ÜÇÜNCÜ Dini Rehberlikte İletişim Projesi kapsamında verilecek eğitimin din hizmeti sunulmasında büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

OKA Genel Sekreteri Mevlut ÖZEN Projeye yaptıkları hizmetiçi eğitim ve teknik destek ile ilgili bilgiler verdi.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI Proje hakkında yaptığı konuşmasında şunlara değindi. “Ülkemizde dinin toplumsal yaşamın her kesiminde etkinliği büyük ve önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ise günümüzde gerek alt yapı ve donanımı gerekse toplumsal şartlar gereği toplumun her kesimine hitap edecek konumdadır. Bunun sonucu olarak cami dışı din hizmetlerinin alanı genişlemiş; bu geniş alanda çok farklı kesim ve seviyeden insanla kurumsal anlamda iletişim halinde olunması din hizmeti sunan personelimizin daha etkin iletişim teknikleri ile güçlendirilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Topluma yön verme noktasında çok özel bir misyona sahip Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının verimlilik açısında en iyi şekilde hizmet verebilmeleri gerekmektedir. Bu bakış açısı ile çalışma şartlarımızın bir gereği olarak ; “DİNİ REHBERLİKTE İLETİŞİM” Projesini oluşturuldu. Oluşturduğumuz  bu projeye OKA’dan teknik destek talebinde bulunuldu. OKA  tarafından onaylanan ve teknik destek sağlanan projenin eğitimleri Güneş Psikolojik Danışmanlık firmasına verildi.