07.03.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜNDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KAHVALTI PROGRAMI

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kahvaltı Programı düzenlendi. Sayın Vali Bey’in Eşi Emine KAYMAK Hanımefendi’nin katılımlarıyla 17 ilçe ve İl Müftülüğünde görev yapan kadın vaizlere yönelik olarak gerçekleştirilen program, İl Müftüsü Veysel Çakı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Emine KAYMAK Hanımefendi’nin konuşmaları ve İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Sebile KILINÇ’ın yaptığı faaliyet sunumu ile devam etti. İl Müftüsü Veysel ÇAKI konuşmalarında, İslam’la kadının hayatının başlangıcında diri diri toprağa gömülen değersiz bir varlık olmaktan çıkıp ayakları altına cennet serilen annelere dönüştüğünü ifade ederken; toplumsal cinsiyet adaletine de dikkat çekti.  Erkek gibi kadınlar değil kadın gibi kadınlarla toplumsal adaletin sağlanacağının ise altını çizerek konuşmalarını sonlandırdı. Emine KAYMAK Hanımefendi ise, toplumda kadın ve erkeğin bir bütün oluşturduğunu ve ayrı düşünülemeyeceğini vurgularken, kadının rolü ve aile bütünlüğü noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı personeline önemli görevler düştüğünü ifade etti. Afrin Şehitlerine konuşmasında özel yer veren Hanımefendi, kadın vaizlerin Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı. Program, İl Vaizi Mukaddes SEZGİN’in Kur’an Tilaveti ve çiçek takdimi ile son buldu.