17.04.2018

“Genç Sada Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışması bölge finali yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 10 bölgede düzenlenen “2. Bölge Finali" Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayelerinde Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde  İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşti. İmam Hatip Liseleri arası  “Genç Sada Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma”  yarışmasına 9 ilden 12 okul katıldı.

Kuran-ı Kerimi en doğru şekilde güzel seda ile okunmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen programa Samsun Valisi Osman Kaymak,  İl Müftüsü Veysel Çakı, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bilece, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Ak Parti Eski Milletvekili ve İmam Hatip Platform Başkanı Mehmet Kurt, ,Canik Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, İlkadım, Canik, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı, öğretmenler, öğrenciler veliler ve Samsun halkı katıldı.

Jüri Üyeliğini  İl Müftüsü Veysel Çakı, Dr. Öğretim Üyesi Remzi Ateşyürek, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kara, Vaiz Mustafa Sarıcaoğlu, İmam Hatip Mustafa Akarslan ve Müezzin Kayyım Murat Ölmez’in yaptığı yarışmada Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Adem Kara Güzel 93,8 puanla birinci olurken, Yozgat Milli İrade İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Doğaner 93,8 ile ikinci, Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Sağır 91,4 puanla üçüncü oldu. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği “Genç Sada Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma”  bölge finali yarışmasında birincilik ve ikincilik arasında eşitlik olunca değerlendirme esaslarının ilki olan tecvid ve mahreç puanına bakılarak birinci seçildi.