10.05.2017

Samsun E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Kutlu Doğum Programı" İcra Edildi.

Samsun il Müftülüğü tarafından E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konferans salonunda  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu program gerçekleştirldi.

Program;  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program , Kur’anı Kerim Tilaveti, sinevizyon sunumu ve İl Müftümüz Veysel ÇAKI'nın "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferansı ile devam etti.

İl Müftümüz Veysel ÇAKI, konferansında  “…tüm insanlığın güven konusunda örnek alabilecekleri kişinin yalnızca Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v.in olabileceğini, zira onun söyleyip de yapmadığı hiç bir şeyin olmadığını, peygamberliğinden önce kendisine Muhammed-ül- Emin dendiğini, buna rağmen onun ümmeti olduğunu iddia edenlerin bu güveni veremedikleri, kimsenin kimseden emin olmadığı, ülkeler arası yapılan güven konulu ankette maalesef ülkemizin son sıralarda yer almasının bizi üzdüğü, beşeri ilişkilerimizde,     pazarlarımızda, alışverişlerimizde dürüstlüğün değil aldatma ve hilenin yer aldığı, batı toplumunda güvenin bizden ilerde olduğu, trafikte  kırmızı ışıkta dahi durmaya korkar olunduğu, güven toplumun ancak doğrulukla, dürüstükle sağlanabileceğini" ifade etti.

Konferansın akabinde;  Mevlid-i Şeriften veladet bahrinin okunması ,Ceza Evi Vaizi Kaya DÜZENLİ’nin rehberliğinde “Samsun Ceza İnfaz Kurumu Yûsufiye Çocuk İlahi Gurubu” nun Kutlu Doğum ile ilgili ilahi sunumları

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay BAŞAR ve Cumhuriyet Savcısı Hasan KIDIL’ın katılımcıların kutlu doğumunu tebrik etmeleri ve emeği geçenlere yaptıkları teşekkür konuşmaları

İl Müftüsü Veysel ÇAKI ve Ceza infaz kurumu Vaizleri tarafından  konferansa katılan personel ile tutuklu/hükümlülere il Müftülüğünün hazırladığı “ Peygamberimiz ve Güven Toplumu” isimli eser ve gül dağıtımı yapılmıştır.

Program, Cumhuriyet Savcısı Hasan KIDIL tarafından il Müftüsü Veysel ÇAKI’ya,  Kurum Müdürü Günay BAŞAR tarafından Ali Osman ÇETİN ile kurum vaizlerine teşekkür belgeleri takdimi ile sona ermiştir.