26.11.2018

"Psiko-Sosyal Açıdan Engellileri Anlamak" Konulu Program Gerçekleştirldi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 11 Mayıs 2017 Perşembe günü Samsun İl Müftülüğü konferans salonunda “Psiko-sosyal Açıdan Engellileri Anlamak” başlıklı konferans düzenlendi. Çeşitli kurum ve kuruluş amirlerinin katıldığı programa müftülük din hizmetleri uzmanı Hikmet Ünal'ın Kur'an tilavetiyle başlandı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftüsü Veysel ÇAKI açılış konuşması yaptı. Konuşmasında engelli bir birey olarak sosyal yaşamını sürdürmek ve ailesinde engelli birey bulunan kişilere dikkat çeken ÇAKI, Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda engellilere sunulan hizmetlerini çeşitlendirilerek artırdığının altını çizdi.

İl müftüsü  Veysel Çakı beyin konuşmalarının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim TURAN “Psiko-sosyal Açıdan Engellileri Anlamak” başlıklı konferansında genel olarak engellilik hakkında bilgi verirken, engelli bireye sahip bir ailenin tepki evrelerini anlattı. Engelli bireyler ve ailelerinin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunlardan bahsederken engellik kavramına İslam dininin bakış açısını ortaya koydu. Konferans sonunda İl Müftülüğü ve Atakum Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile düzenlenen Braille Alfabesi Kursu kursiyerlerine sertifikaları takdim edildi. İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve Müftülük personelinden oluşan kursiyerler belgelerini katılımcı kurum ve kuruluşların amirlerinin ellerinden aldı.