17.08.2017

Yaz Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımıcza Yaz Kur'an kurslarına katılımı artırmak, kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgilerinin öğrenmek amacıyla kız-erkek öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" İl birinciliği 14 Ağustos  2017 pazartesi günü Samsun İl Müftülüğünde yapıldı.

İl Müftülüğü Toplantı salonunda düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler” yarışmasına İl Müftü Vekili Osman AYAS, İl Müftü Yardımcısı Alaettin KIRBIYIK ve Din Hizmerli ve Eğitim Şube Müdürü Seyhan ELMACI' nın  jüri üyesi olarak katıldığı yarışmaya Yaz Kurslarında eğitim veren Cami Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri, yarışmacı öğrenciler ve aileler katıldı.

Kızlar ve Erkekler arasında ayrı ayrı yapılan Temel Dini Bilgiler yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler arasında Erkeklerde Alçam İlçe Müftülüğü- Fatih DİZİ  birinci, Kızlarda İlkadım İlçe Müftülüğü- Edanur ÇAKIR birinci oldular.