10.10.2017

ENGELLİ-CAMİ BULUŞMASI BÜYÜK CAMİDE YAPILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen Engelli –Cami Buluşması Büyük Camide yapıldı. Çeşitli engelli derneklerinden üyeler ve Engelli Kur’an Kurslarında okuyan bireylerin katılımı ile gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Engelli faaliyetlerinin kısa tanıtımı yapıldıktan sonra İl Müftü Yrd. Alâeddin KIRBIYIK, “Engelli Birey ve Cami” başlıklı konuşmasıyla engelli bireylerin toplumsal sorunlarıyla, ibadet ve cami ilişkisini ortaya koydu. Ardından Samsun Engelliler Federasyonundan görme engelli ve işitme engelli birer birey, camilerle olan bağlarını anlatırken bu noktada halktan ve müftülükten beklentilerini dile getirdiler. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığının İşitme Engellilere Yönelik Umre Organizasyonu çerçevesinde Samsun İl Müftülüğünün düzenlediği İşitme Engellilere yönelik bilgi yarışmasında dereceye giren Fatma UZUN, Kübra MERİÇ ve İbrahim ARTAN’a ödülleri takdim edildi.