13.10.2017

İLAHİYAT FAKÜLTESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRME İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerinin almakta oldukları Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerinin maksadına ulaşması amacıyla İl Müftüsü Veysel ÇAKI başkanlığında bir toplantı yapıldı.

İl müftülüğünde yapılan toplantıya İl Müftü Yardımcısı Alaettin KIRBIYIK, Şube Müdürü Seyhan ELMACI, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa KARA, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman OKUYAN, Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticileri ve İmam Hatipler katıldı.

Toplantıda İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ağırlıklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinin değişik alanlarında görev aldıkları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin mesleğe hazırlanması, bilgi ve becerilerinin arttırılması noktasında neler yapılabileceği konuşuldu.

Toplantıda öğrencilere rehberlik edecek tecrübeli Vaiz, İmam Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin görüşlerine yer verildi.

Hitabet ve Mesleki Uygulama dersinin içeriği, uygulama süreçleri istişare edilerek toplantı sona erdi.