13.05.2020

Seyfullah ÇAKIR

1972 yılında Samsun/Çarşamba Yenikışla mahallesinde doğdu. İlkokulu aynı mahallede tamamladıktan sonra Çarşamba İhsaniye Yatılı Kur'an Kursu’nda 1 yıl okudu. 1991 yılında Çarşamba İmam-Hatip Lisesi’nden, 1997 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini devam ettirirken 1992 yılında Samsun İli Kavak İlçesi’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Lisans eğitimini tamamladığı yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 14. Dönem Hizmet içi Eğitim İhtisas kursuna başladı. 1999 yılında Haseki Eğitim Merkezi İhtisas kursunu tamamladıktan sonra Samsun İli Bafra ilçesine Vaiz olarak atandı.

2000 yılında İlçe Müftüsü olarak Kars İli Susuz İlçe’sine atandı. Sonrasında, 2003 yılında Çorum İli Uğurludağ İlçe Müftülüğü’ne, 2009 yılında Ordu ili Gülyalı İlçe Müftülüğü’ne, 2014 yılında Ordu İl Müftü Yardımcılığı’na, 2018 yılında Samsun ili İlkadım İlçe Müftülüğü’ne atandı. İlkadım ilçe müftülüğü görevinde iken 08 Mayıs 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Samsun İl Müftülüğü görevine atandı. İyi derecede Arapça ve orta derecede Almanca bilen Seyfullah ÇAKIR, evli ve iki çocuk babasıdır.