29.11.2019

Alaçam'da Mevlid-i Nebi Heyecanı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi İlçe Müftülüğümüz tarafından ilçemizde çeşitli programlar yapıldı.

Bu kapsamda İlçe Müftülüğümüz tarafından “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi. Yakakent İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması için kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Fikret ZAMAN izleyicilerin haftasını tebrik etti. Sinevizyon gösterisi ve naatların okunduğu programda söz alan misafir konuşmacı Muhammet SALMAN: “ Önemli olanın Peygamberimizi anlamak olduğunu” ifade ettikten sonra mutlu bir yuva için Hz. Peygamberin hane-i saadetlerinden örnek kesitler sundu.

Programın sonunda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenerek program nihayete erdi.