09.08.2023

İbrahim MEMİŞ İlçe Müftüsü

İbrahim MEMİŞ

İlçe Müftüsü

05.05.1972 yılında Giresun-Tirebolu’da doğdu. İlkokulu Karademir Köyü’nde tamamladı. 1984 yılında Giresun Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlığını bitirdi ve ilk mezunları arasında yer aldı. 1991 yılında Giresun İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 09.04.1993 yılında Tirebolu Merkez Gülbahçe Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. 10.09.1993 tarihinde Konya Eyüp Sultan Kur’an Kursu Öğreticiliği’ne naklen atandı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 13.10.1997 tarihinde İstanbul/Üsküdar Ahmediye Kuran Kursu Öğreticiliği’ne atandı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 14.Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursu’nu tamamladı. 1999 yılında Balıkesir-Erdek ilçesine ‘’Vaiz’’ olarak atandı.

2000 yılında Iğdır/Aralık İlçe Müftüsü olarak atandı. Bu süre zarfında Iğdır İl Müftüsü tarafından ‘’TEŞEKKÜR BELGESİ’’ ve Kaymakam tarafından ‘’TAKDİR BELGESİ’’ile ödüllendirilmiştir. 2005 yılında Isparta/Yenişarbademli İlçe Müftüsü olarak atandı. 07.01.2006 ve 01.07.2010 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Din Görevlisi olarak görev yaptı. Yurtdışı görev dönüşünde 14.09.2010 ve 22.09.2014 tarihleri arasında ‘’Edirne İl Müftü Yardımcısı’’ olarak görev yapmıştır.

2005 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı ‘’Din Felsefesi’’ Bilim Dalında ‘’İbn-i Rüşd’ün Felsefesinde Allah-Âlem Münasebeti’’ isimle teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. 2004 yılında Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Bakanı Sayın Prof.Dr. Ali BARDAKOĞLU tarafından, ‘’TEŞEKKÜR BELGESİ’’ile taltif edilmiştir.

Azerbaycan’da yayın yapan Region TV’de, ‘’İslam Ve Spor, Azerbaycan Ve Din Azatlığı Dinde Hoşgörünün Sınırları-Diyalog), İslam Ve Çevre Temizliği, İslam Ve Kadın’’ konularındaki programlara konuşmacı olarak katılmıştır. 2001’de Din Görevlisi olarak, 2011 Umre Organizasyonunda ve yine Kafile Başkanı olarak görev tevdi edilmiştir. 2003 ve 2012 yıllarında  Kafile Başkanı ve 2013 yılında Kiralama Ekibinde görevli olarak Hac Organizasyonunda görev tevdi edilmiştir. 02.09.2014 – 05.07.2019 tarihleri arasında ‘’Giresun İl Müftü Yardımcısı’’ görevini yürütmüştür.

12.07.2019 - 27.07.2023 tarihleri arasında Ceyhan İlçe Müftüsü görevini yürütürken Bafra İlçe Müftüsü olarak atanan İbrahim MEMİŞ 28.07.2023 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.

Halen Necmeddin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Felsefesi bilim dalında ''Doktora''çalışmasına tez safhasında devam etmektedir. Arapça, İngilizce ve Rusça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANMIŞ MAKALELERİ

Uluslararası Hakemli bir dergi olan Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde;

1-‘’İbn-i Rüşd’ün, Tehâfüt et-Tehâfüt(Tutarsızlığın Tutarsızlığı)Adlı Eserinde Allah-Âlem Münasebeti’’ -Eylül-2006
2-‘’Hikmet Kavramı Hakkında Kur’an-ı Kerim ve Hadisler Işığında Bir Analiz’’ -Eylül-2008
3-‘’İbn-i Rüşd Felsefesinde Kavramsal Olarak Nefs ve Akıl’’ - Mart-2007
4- ‘’Kur'an-ı Kerim'de İnsan-Tefekkür-Hikmet İlişkisi’’ -Nisan-2008
5-‘’İbn-i Rüşd Düşüncesinde Te'vil ve Ru'yet’’ -Eylül-2007; adlı makaleleri yayınlanmıştır.

YAYIN BİLGİLERİ

1-İbn-i Rüşd’ün Felsefesinde Allah-Âlem Münasebeti- Yüksek Lisans Tezi/ Yayınlanmamış
2-Kur'an-ı Kerim'de İnsan-Tefekkür-Hikmet İlişkisi - Haseki İhtisas Kursu Tezi/ Yayınlanmamış.
3-İbn-i Rüşd Felsefesinde Kavramsal Olarak Nefs ve Akıl–Doktora Seminer/Yayınlandı.
4-Seçme Hadisler(Azerbaycan Diline Çeviri Edit.)-Azerbaycan’da Yayınlandı.
5-Ölümden Sonraki Hayat(Prof.Dr. Süleyman Toprak) (Azerbaycan Diline Çeviri Edit.) - Azerbaycan’da Yayınlandı.

6-Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın Tefsirinde Bazı Din Felsefesi Problemleri(Yayınlanmamış Makale Çalışması)

ULUSLARARASI VE ULUSAL SEMPOZYUMLARDA SUNDUĞU TEBLİĞLER

1- Uluslararası Anadolu’da Hadis Geleneği Ve Dar’ul-Hadisler Sempozyumu (19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak ve Çankırı Belediyesi İşbirliğiyle), ‘’Anadolu Hadis Geleneğinde Edirne Dar’ul-Hadisinin Yeri’’, Çankırı/2011

2- İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimi Sempozyumu, ‘’(Arapça Öğretiminin Metodolojisi ve Yeterliliğinin Geliştirilmesi-İlahiyat Fakültesi ve İhtisas Kursuna Temel Olması Bakımından Tecrübî Bir Bakış)’’-(Akademi-Ensar Vakfı), İstanbul-2011