18.07.2017

15 TEMMUZ BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ PROGRAMLARI

15 Temmuz Programlarımız Bafra’da 11 Temmuz 2017 Salı günü Şehitlik Programı ile başladı. İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Bafra Garnizon Şehitliğinde Kur’an- Kerim tilaveti, kaside ve dua edildi. Daha sonra Büyük Camide şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Mevlit programının ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 09.30 da İlçe Kaymakamı Sayın Ali Fuat Türkel ve ilçe protokolünün de katılımıyla Müftülük konferans Salonunda Kur’an kursu öğrencilerine yönelik 15 Temmuz programı düzenlendi. Program Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an tilaveti, ilahi ve tespihatlarıyla devam etti. Programda İlçe Müftümüz Necmettin Kayar ve İlçe Kaymakamımız Ali Fuat Türkel öğrencilere hitap etti.

14 Temmuz Cuma akşamı 15 Temmuz Şehitler Camiinde Müftülüğümüz tarafından Kur’an Ziyafeti Programı düzenlendi. İlçemizin seçkin hafızları aşr-ı şerif tilavet ettiler.

15 Temmuz Cumartesi günü Canik Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “15 Temmuz Bağlamında Din ve Toplum” konulu Panel düzenlendi. Panele İlçe Müftümüz Necmettin Kayar’ın yanısıra görevlilerimizden de katılımlar oldu.

15 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da Hükümet Konağı önünde başlayan Milli Birlik Yürüyüşüne Bafralıların katılımı çok büyük oldu. Bafralılar bir kere daha demokrasiye, vatanımıza, bayrağımıza bağlılığını gösterdi. Program 15 Temmuz Kent Meydanında Müftümüz Necmettin Kayar’ın kıldırdığı akşam namazı ile başladı.15 Temmuz Demokrasi Meydanında ki etkinliklerde Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin birer konuşma yaptılar. Programda Kur’an tilaveti, ilahiler, kasideler, şiirler okundu. Saat 00.13 de 15 Temmuz kent Meydanında ve tüm camilerde salalar okundu.

Etkinlikler 15 Temmuz Demokrasi Meydanında 16 Temmuz tarihinde tutulan yılın son demokrasi nöbeti ile tamamlandı. Müftülüğümüz görevlileri tarafından Kur’an- Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okundu. 15 Temmuz etkinlikleri Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için okunan 300 Hatimin duasıyla sona erdi.