05.10.2016

KİTAP ve OKUMAK ÜZERİNE KONFERANS

Canik İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Canik Kültür Merkezi'nde program tertip edildi. Din görevlilerine yönelik yapılan programın Açılış Konuşmasını İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel yaptı. Konuşmasında Başkanlığımızın hafta nedeniyle Camii ve Kitap konusunu seçmelerinin son derece yerinde olduğunu söyledi. Okumanın önemine değinen İlçe Müftüsü zamanın teknolojik imkanlarıyla bilgiye çok daha hızlı ulaşılabildiğini ancak bunun yeterli olmadığını, okumanın şuurlu yapılması gerektiğini ifade etti. Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında tefsir dersleri çalışması yapılacağını  Canik bölgesinde de bu dersin en kısa zamanda faaliyete geçirileceğini belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan OMÜ İlahiyat Fak. Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar KURT; kendisinin Müftülük nezdinde yıllarca din görevlisi olarak hizmet yaptığını, camilerde hatimle namaz kıldırdığını bu nedenle mihrabı ve mihrabın önemini çok iyi bildiğini söyledi. Konuşmasında Camii ve kitap dendiğinde akla ilk gelenin Kur'an olduğunu, Hz. Peygamber döneminden itibaren müslümanların bilinçli okumaya önem verdiğini, okumada mekan olarak Camilerin önemli bir yer teşkil ettiğini, Mezhep imamlarının, nice islam alimlerinin Camilerde oluşturulan ilim halkalarından çıktıklarını, camilerin aynı fonksiyonunu sürdürebilmesi için öncelikle din görevlisinin kendisini iyi yetiştirip camilerin ilmin fışkırdığı mekanlar haline gelebilmesi için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Program İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel'in konuk misafire çiçek takdimiyle sona erdi.