20.09.2017

KYK Görevlendirmesi ile ilgili şartlar

KYK YURTLARINDA GÖREVLENDİRİLMEK İSTEYEN PERSONELE YÖNELİK
BİLGİ NOTU
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında çerçevesi aşağıda belirtildiği şekilde görevlendirmeler yapılacaktır.
Buna göre;

1. Görevlendirmeler herhangi bir unvan sınırlaması olmaksızın beşeri münasebetleri ve sosyal ilişkileri güçlü, gençlerle iletişimi iyi, dini danışmanlık/rehberlik yapacak düzeyde birikim ve donanımda ayrıca alana yönelik özel eğitim ve çalışması olan personel arasından yapılacaktır.

2. Görev almak isteyen personelin yükseköğrenim düzeyinde eğitim görmüş olması esas olmakla birlikte lisansüstü eğitimi haiz ya da alana özgü özel çalışması olanlar öncelikle tercih edilecektir.

3. İlgili personel halen görev yaptığı il sınırları içerisinde durumuna uygun KYK  urdunda görevlendirilecektir.

4. Görevlendirmeler altı aylık periyotlar şeklinde yapılacak ve ilgili personelin verimliliğine göre süreklilik arz edecektir.

5. Görevlendirme süreleri içerisinde görevden ayrılma istekleri dikkate alınmayacak ancak ilgili periyot bittikten sonra talepler değerlendirilecektir.

6. Manevi rehberlik görevlisi, cuma günleri müftülük bünyesinde görev yapacak; görev yaptığı yurtta mescit/cami varsa ve aynı gün için burada da ihtiyaç olursa Cuma günü de aynı yurtta görevine devam edecektir.

7. Görevlendirilen personelin asli görev yerine vekil/fahri görevlendirme yapılabilecektir.

8. Halen görevlendirmesi devam eden personel yeni bir müracatta bulunmayacaktır.

9. Görev almak isteyen personel 22.09.2017 Cuma günü mesai bitimine kadar dilekçe ile bağlı bulunduğu Müftülüğe müracaat edecek, yapılan tüm talepler İl Müftülüğü aracılığı ile Başkanlığımıza iletilecek; görevlendirmeler Başkanlığımız ile Müftülüklerimiz koordinesinde gerçekleştirilecektir.

DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ