15.12.2022

Cemil ALICI

ÖZGEÇMİŞ

( Cemil ALICI )

1971 yılında Samsun-Çarşamba/Karaağaç mahallesinde doğan hocamız İlkokuldan sonra Orta ve Lise eğitimini İstanbul-Bayrampaşa Yüce Camii Kur’an Kursu, Gazi Osmanpaşa İmam-Hatip Lisesi ve Samsun Çarşamba İmam-Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Lise eğitiminden sonra aynı yıl İmam-Hatiplik sınavını kazanmış ancak göreve başlamadan Mısır Kahire El-Ezher Üniversitesine kayıt olmuş 1995 yılında da söz konusu ÜniversiteninTefsir bölümünden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında Arapça Kıraat Ses ve Makam dersleri almıştır. 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Samsun Çarşamba İmam-Hatip Lisesinde İngilizce Öğretmenliği yapmış 1997 yılında D.İ.Başkanlığınca Samsun Vezirköprü İlçesine İmam-Hatip olarak atanmıştır. Daha sonra Başkanlıkça yapılan sınavda başarılı görülerek Samsun İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapmıştır. 2003-2006 yıllarında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Kursunu bitirerek aynı yıl Çorum İli Sungurlu ilçesine Cezaevi vaizi olarak atanmıştır. 2007-2012 yılları arası Almanya Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camiinde din görevlisi olarak 5 yıl görev yapmıştır. Söz konusu cami görevinde iken Almanya genelinde Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hutbe yarışmalarında dereceye girmiş öğrenciler yetiştirmiş aynı yerde Ataşelik bölge sorumlusu olarak görev icra etmiştir. Ayrıca yurtdışı görev süresi boyunca Mannheim hapishanesinde soydaşlarımıza yönelik din dersleri adı altında programlar icra etmiş Almanya’nın çeşitli Sosyal-Kültürel etkinliklerinde, Okul Cami ve Kilise ortak programlarında Ezan Kur’an ve ilahi dinletisi sunumları gerçekleştirmiştir. D.İ. Başkanlığımızın yurtiçi -yurtdışı Hac organizasyonunda çeşitli kademelerde Kafile Başkanlığı-Tercüman-Cidde Ekip Başkan Yardımcılığı-Medine Bölge Sorumlu Yardımcılığı gibi görevleri deruhte etmiştir. Malatya-Pütürge ilçe Müftülüğü, Malatya-Yazıhan ilçe Müftülüğü ve Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü görevlerini yaptıktan sonra 29 Eylül 2018 tarihinde Etiyopya-Addis Ababa Din Hizmetleri Müşavirliği görevine atanmış  Müşavirlik görevinden sonra Samsun-Havza İlçe Müftülüğüne atanan ALICI buradaki görevine 15.12.2022 tarihi itibariyle başlamıştır. Arapça, Almanca ve İngilizce bilen hocamız evli ve 3 çocuk babasıdır.