06.06.2019

35.DERSLE TEFSİR DERSLERİMİZİ TAMAMLADIK

İlçemizde 20.03.2018 tarihinde Havza Belediyesi Kültür Merkezinde İkindi namazı sonrası başlayan; sonrasında Kevser camiinde yatsı sonrası devam eden Tefsir derslerimiz 27.05.2019 tarihinde 35. Dersin yapılmasıyla tamamlanmış oldu.

Tefsir dersleri İlçe Müftüsü İlyas AKYAZI, vaizlerimiz Mahmut YÜCEL ve Muharrem DERYA tarafından sunuldu.  D.İ.B. Kur’an Yolu tefsiri esas alınarak özet mahiyetinde Murakıbımız Sezgin GELÇETİN tarafından hazırlanan Power Point sunumlar ve projektör eşliğinde cemaatimize gösterildi. Derslere katılanlar, bir taraftan hocamızı dinlerken, diğer taraftan perdeden konuları takip edebildiler. Ayrıca hocalarımız farklı en az üç kaynaktan hazırlamış oldukları ders notlarını da paylaştılar.

Fatiha suresi ile başlayıp, Bakara suresi 1-20, 255, 284-286 ayetleri ile devam eden derslerde zamanla, Hücurat, Yasin, Mülk, Nebe, Vakıa, Saf, Cuma, Münafikun, Tegabün, Talak ve Tahrim sureleri ile, Duha-Nas arasındaki kısa surelerin tefsiri yapıldı.

Dersleri hazırlayan, sunan ve katılım sağlayan tüm personelimize, cami görevlilerimize, Merkez Kur’an Kursu öğretici ve öğrencilerimize ve cemaatimize ayrı ayrı Teşekkür ediyoruz.