05.08.2019

Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri Arasında Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

İlkadım İlçe Müftülüğünce, yaz Kur'an kursu öğrencileri arasında 01 Ağustos 2019 Perşembe günü Samsun İl Müftülüğü Toplantı salonunda "Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Yarışmaya, İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur'an kurslarında eğitim gören 42 öğrenci katıldı ve yarışmacılara, yaz Kur'an kursu müfredatından 30 adet çoktan seçmeli ve ezber soruları soruldu. Yarışmada, Kalkanca Bölge Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Mahmut Esat USTAOSMANOĞLU birinci oldu. Yenidoğan Mahallesi Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep UZUN ikinci ve Kuşçulu Mahallesi Merkez Camii Kur'an Kursu öğrenci Feyza KESKİN üçüncü oldu.

Yarışma sonunda, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah ÇAKIR, yaz Kur'an kurslarının öneminden bahsetti. İlmin ve bilginin müslümanlar için çok önemli olduğunu, bilgi olmadan insanların aydınlatılamayacağını, doğru ve sahih dini bilgiyle donatılmanın ilk basamağının cami ve Kur'an kursları olduğunu söyleyen ÇAKIR, yaratılış amacımızın ve gayemizin İslamı bilmek, anlamak ve yaşamak olduğu ifade ederek yaz Kur'an kurslarının, gönül coğrafyası ve ruh ikliminde ömür boyunca hatırdan çıkmayan mekanlar olduğu belirtti.

Yarışmada birinci olan öğrenciye yarım altın, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere çeyrek altın ödülleri takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere para ödülü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu "Vatanım Her Şeyim" adlı kitap hediye edildi.