25.07.2017

15 TEMMUZ, DİN ve DEĞERLERİMİZ” KONULU PANEL

“15 TEMMUZ, DİN ve DEĞERLERİMİZ” KONULU PANEL

Samsun İl Müftülüğü tarafından İl Müftülüğü konferans salonunda “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” başlıklı bir panel düzenlendi.

İl Müftüsü Veysel ÇAKı’nın yönetiminde; Prof. Dr. Metin YILMAZ, Prof. Dr. Mahmut AYDIN ve 15 Temmuz Gazisi Metin BAĞ’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen panel, İlçe müftüleri ve çeşitli ilçelerden katılan personel tarafından ilgiyle ve duygu yoğunluğuyla takip edildi.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI başlangıçta hain örgütün yıllarca tüm milletimizin milli ve manevi değerlerini içten içe oyarken aile bağları ve dini değerleri hiçe saydığının,  evlatların ailelerinden koparıldığının altını çizdi. İlk konuşmacı Prof. Dr. Metin YILMAZ, bu oluşumun Tarihi arka planını ortaya koydu. YILMAZ, Hz. Peygamber döneminden itibaren din olgusuna yapılan saldırı ve hain tuzakları dile getirirken günümüze kadar çeşitli örneklerle devam ettirilen paralel yapılanmaları; bu yapılanmalar karşısında gösterilmesi gereken güçlü duruşun etkilerini anlattı. Prof. Dr. Mahmut AYDIN ise; bu hareketin en baştan itibaren bu amaçla ve ince hesaplarla kurulduğu sonradan evirilmediğinin altını çizerken yapılanmanın insan ve fikir devşirmek yoluyla oluşturulduğunu söyledi. Son olarak Gazi Metin BAĞ ise 15 Temmuz gecesi Taksim Meydanında saldırıya maruz kaldığı anları paylaşırken,  “Ben insanın kalbini, gönlünü bir bal peteğine benzetiyorum. Sizler diyanet personeli olarak bu petekleri doğru bilgiyle dolduramazsanız eşek arıları o petekleri zehirle dolduracaktır” ifadelerini kullandı.

Panel konuşmacılara çiçek takdimi ile son buldu.