05.10.2018

SAMSUN’DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PANEL İLE AÇILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programları Samsun’da, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” başlıklı Panel İle açıldı. İl Müftüsü Veysel Çakı’nın yönetiminde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak emekli İl Müftüsü Osman ŞAHİN ve Samsun eski Müftüsü Dr. Öğrt. Üyesi Hayrettin ÖZTÜRK katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlarken panel açılışında ÇAKI, “Davasını savunduğumuz şeyi öncelikle kendimiz yaşamalıyız. Ahirete imanımız tam olmalı. Yaptığımız işlerin Mahkeme-i Kübra’da karşımıza çıkacağını unutmadan hareket etmeliyiz. “Hocalık” vasfını gururla taşımalı, bulunduğumuz yerde varlığımızı hissettirmeliyiz. Bu şekilde öteden beri mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumakla ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir. Bu vesileyle geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi imarı için gayret gösteren hocalarımızdan ve kardeşlerimizden ahirete irtihal edenlere Yüce Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Emekli Müftü Osman ŞAHİN, konuşmasında “Din görevlisi gönlü zengin, sabırlı, ileri görüşlü ve sağlam duruşlu olmalı; ifrat ve tefrit noktasından uzak durmalıdır.”  diyerek din görevlisinin niteliklerine yer verdi. Bu şekilde din görevlisinin camiyi hayatın merkezine çekebileceğini ifade etti.

Dr. Öğretim Üyesi Hayrettin ÖZTÜK ise konuşmalarında din görevlilerinin toplumun önderleri olduğunu vurguladı. “Din Görevlisi” kavramının eksik kaldığını ifade eden ÖZTÜRK, din gönüllüsü personeli “Hademe-i Hayrat” olarak nitelendirdi. ÖZTÜRK, “Şahsiyetini Kur’an ve Sünnetle inşa eden din görevlisi toplumun en güvenilir insanıdır. Kendisini dinine ve görevine adayan muttaki, ihlaslı ve vakar sahibi din görevlisi toplumu inşada önemli rol oynar.” şeklinde konuştu.