21.11.2019

VEZİRKÖPRÜ MÜFTÜLÜĞÜNCE MEVLİDİ NEBİ HAFTASI KONFERNSI DÜZENLENDİ

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Müftülüğümüzce  'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferans düzenlendi.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşma yapan

İlçe Müftüsü Ali Erbaş;

"Mevlidi Nebi haftası Münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu güzel buluşmaya hoş geldiniz şeref verdiniz. Günümüz mübarek olsun. Peygamber  efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlidi Nebi, Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında çok güçlü ve köklü bir yere sahiptir. Mevlid, peygamber efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu ve aydınlık geleceğini ifade etmektedir. Zira cehaletin ve zulmün esir aldığı merhametin, erdemin ve hikmetin kaybolduğu karanlık bir dönem, son Peygamberin gelişi ve mücadelesiyle ilmin ve adaletin aydınlığında asrı saadet yani mutluluk asrına dönüşmüştür. Öyle bir cehalet ki hem kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi örneğinde olduğu gibi hemde insanların köle olarak pazarlarda satılması faizin ve tefeciliğin zirve yapması, ırkçılığın ve kabileciliğin onlarca yıl süren savaşlara sebep olması  bunun açıkça örneğidir. Cahiliye karanlığında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlık, O’nun peşinden giderek imanın gücü ve ahlakın güzelliği ile dünya tarihinin en nadide şahsiyetlerini yetiştirmiş ve en mükemmel medeniyetini inşa etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Mevlidi Nebi Haftasında toplumumuz ve insanlık için önem arz eden bir konuyu ele almaktadır.  Bu bağlamda 2019 yılı mevlidi Nebi Haftası için “Peygamberimiz ve Aile” konusunu belirlemiştir. Biliyoruz ki Rabbimiz bizlere Aile kurma, Aileyi koruma duygusunu bahşetmiş El-vedud ismi celilinden meveddet gibi katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi varlığının delili olarak Aileye lütfetmiştir. " dedi.

Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmanın sonrasında Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman ŞAHİN 'Peygamberimiz ve Aile' konulu sunumunu yaptı. Program, İlçe  Müftüsü Ali Erbaş'ın Prof. Dr. Osman Şahin'e hediye takdimi ile sona erdi.