Yakakent Müftülüğü

25.07.2019

Muhammet SALMAN

18.06.1974 tarihinde Giresun’da dünyaya geldi. İlkokul eğitiminden sonra Giresun Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamladı. İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Yüksek Öğrenimini tamamladı. "Kur'an-ı Kerim'de Felâh ve Fevz Kavramları" çalışmasıyla Yüksek Lisansını tamamladı.

Memuriyet hayatına İmam-Hatip olarak başladı. Bayburt İl Müftülüğü bünyesinde murakıp olarak görevini yürütürken Trabzon Darıca Eğitim Merkezini kazandı. Birinci olarak tamamladığı İhtisas Eğitimi’nin ardından Giresun Çanakçı İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atanan SALMAN 2007 yılında Almanya’ya uzun süreli din görevlisi olarak gitti

2012 yılında yurt dışı görevinden döndükten sonra, Ordu İl Vaizliği, Hakkari Çukurca İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Alucra İlçe Müftülüğü görevini yürütürken Yakakent İlçe Müftüsü olarak ilçemize atanan SALMAN 25.07.2019 tarihinde buradaki görevine başladı.

Arapça ve Almanca bilen Muhammet SALMAN evli ve bir çocuk babasıdır.