25.11.2019

Yakakent’te Mevlid-i Nebi Coşkusu

Mevlid-i Nebi Haftası, tüm yutta olduğu gibi Yakakent’te büyük bir coşkuyla kutlandı.Hafta dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından pekçok program icra edildi.

Haftanın ilk programı 8 Kasım Perşembe akşamı Mevlid Kandili münasebetiyle Merkez Camii’nde gerçekleştirilen mevlid programıydı. Akşam namazı sonrası gerçekleşen programda din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlid tilavet edildi. İlahiler okundu. İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN tarafından vaaz ve dua edildikten sonra kılınan yatsı namazıyla program sona erdi.

Aynı gün gerçekleştirilen sabah namazı buluşması programına ise katılım oldukça yoğun oldu.

11 Kasım Pazartesi günü İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN ve beraberindeki heyet, başta İlçe Kaymakamı Fatih EROĞLU olmak üzere kurumları ve esnafı ziyaret ederek onları Müftülüğümüz tarafından düzenlenen konferans programına davet etti. Gün içinde  bahçesi müsait olan camilerde fidan dikimi yapıldı.

Salı günü gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferansa katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Hafta dolayısıyla hasta ve şehit aileleri ziyaret edildi. Kur’an Kursları ve okullarda  programlar icra edildi. Cami ve Aile, Cami ve Çacuk buluşması progrmları yapıldı.

Bu vesileyle yapılan programların peygamberimizi daha iyi anlamamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm kardeşlerimizin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyoruz.

Yakakent Müftülüğü