24.05.2023

En Güvenli Sığınağımız Aile Konferansları düzenlendi

EN GÜVENLİ SIĞINAĞIMIZ AİLE KONFERANSLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ilçe müftülüğü tarafından "Aile Haftası" dolayısıyla "En Güvenli Sığınağımız Aile" konulu konferanslar düzenlendi.

Aile olma bilincinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla “Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında Alaçam Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosu tarafından Atatürk Ortaokulu, Halk eğitim Merkezi, Kur’an Kurslarında, ilçemizde ikamet eden depremzede ailelere ve Kubbeli Camiinde hanımlara yönelik ''En Güvenli Sığınağımız Aile'' konulu programlar İcra edildi.

Alaçam Müftülüğü ADRB ilçe vaizi Seval YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı programlarda şunları dile getirdi, “Rabbimiz ilk insanı yarattığında eşini de var edip İkisini birlikte cennete yerleştirdi. Böylece ailenin temeli cennette atılmış oldu. Sonra ailenin yer yüzü serüveni başladı. Temelleri cennette atılan aile hayatı, yer yüzünde cennetimiz olma özelliğini buradan almaktadır.  Aile varlık alemine yükseldiğimiz, kendimizi bulduğumuz eşsiz bir cennettir. Toplumumuzun temelidir. İnsanlığımıza dair, ahlaka dair, dinimize dair iyi ve güzel olan ne varsa ailede öğrenmeye başlarız. Aile derdin, kederin, üzüntünün paylaşarak azaltıldığı, sevinçlerin paylaşılarak çoğaltıldığı bir yer, aynı masanın etrafında toplanmak, aynı havayı solumak, aynı değerler için yürek çarpıntısı duymak demektir.

Ancak bugün ailemiz her anlamda tehdit altında, aileyi önemsiz gösteren, basitleştiren, herkesin istediğini yapmakta özgür olduğunu vurgulayan ve gençleri evlilikten korkutan yayınlara kadar olumsuz pek çok şeyle karşılaşmak mümkün. Aynı zamanda cinsiyetsizliği vurgulayan akımlar, eş cinselliği normalleştiren söylemler aileyi tehdit etmektedir. Buna müsaade edemeyiz. Bizim için ailemiz de kutsaldır. bize Rabbimizin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Rabbim ailelerimizi her türlü tuzak, kötülük ve olumsuzluklardan koruması duasıyla Aile Haftamız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.