18.07.2023

Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN, Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursunu Ziyaret Etti

Öğrenciler ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından karşılanan Kaymakam Fikret ZAMAN’a İlçe Müftüsü Orhan BAL eşlik etti.

Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursundaki derslikleri gezen Kaymakam ZAMAN, verilen eğitimler hakkında İlçe Müftüsü Orhan BAL ve kurs öğreticilerinden bilgiler aldı.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren müftü BAL, Kursumuzu, gerekli onaylar alındıktan çok kısa bir zamanda eğitim ve öğretime hazır hale getirdiklerini şu anda da Kur’an kursunda 23 yatılı kız öğrenci olduğunu, Eylül ayı gibi de hafızlık eğitimine başlayacağını söyledi.

Sınıfları ziyaret eden Kaymakam ZAMAN, öğrencilerle bir araya geldi. Kız öğrenciler ile bir süre sohbet eden kaymakam ZAMAN Kur’an Kursu öğrencileri ile yakından ilgilenerek, öğrencilerin istek ve sorunlarını dinledi. Her bir öğrenciyle tek tek ilgilendi.

Öğrencilerin ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Kaymakam ZAMAN: "Yavrularımızın kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Kurslarımızda hem Kur'an-ı Kerim hem de temel dini bilgiler eğitimi alıyorlar. Bu noktada Kur’an Kurslarımız önemli bir görevi yerine getiriyor. Manevi değerlerimizin öğrenilmesinin ve o değerlere uygun yaşanılmasının toplumumuz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu hizmeti veren ve emeği bulunan herkesten Allah razı olsun. Kurslara katılan öğrencilere kurslarımızın faydalı olmasını diliyorum. Yatılı kız Kur’an Kursunun açılmasına büyük katkısı olan ilçe müftülüğümüze, eğitim ve öğretim veren görevlilerimize de teşekkür ediyorum." dedi.