09.08.2023

Öğrencilerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

Alaçam Gökçeboğaz Kırıklı Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri yaşlı aileleri ziyaret ederek ellerini öpüp dualarını aldılar. Kur’an Kursu öğrencilerini karşılarında gören büyüklerimiz duygusal anlar yaşadı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere Kur’anı Kerim, temel dini bilgiler, Hz. Peygamberin hayatı ve ahlak konularında dersler veriliyor. Aynı zamanda değerler eğitimi, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Gökçeboğaz Kırıklı Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri; Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in, “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” Hadisi şerifi gereğince yaşlılarımıza saygı göstermenin onlara hürmet etmenin dini bir sorumluluk olduğunu unutmamaları amacıyla hocaları rehberliğinde yaşlıları evlerinde ziyaret ettiler.