14.09.2021

4-6 YAŞ GRUBU KUR'AN KURSLARIMIZ AÇILDI

Kur-an Kurslarımız 2021-2022 Yılı eğitim dönemine başladı.Atakum İlçe Müftülüğümüze bağlı Hudeybiye Etfal 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursumuz için 2021-2022 Eğitim - öğretim yılı açılış programı düzenlendi.

Program Kur'an-ı Kerim Kıraati ile başlayıp; İlçe Müftümüz Sn. Hüseyin KÖKSAL 'ın açılış konuşmasının ardından İl Müftümüz Sn. Seyfullah ÇAKIR'ın günün anlam ve önemine dair konuşması ile kapatıldı.

İl Müftümüz Sn. Seyfullah ÇAKIR, Atakum Hudeybiye Etfal 4-6 Yaş Kuran Kursunda düzenlenen dönem açılışı programına katılarak velilere konuşma yaptı ve öğrencilerle buluştu. Konuşmalarında Müftümüz, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler bugün uzman ve yetişmiş hocalarımız vasıtasıyla Kur’an Kurslarımızda toplulumuzun farklı kesimleri ve yaş gruplarına Kur’an ve din eğitimi hizmeti sunmaktayız.

Bu bağlamda 4-6 yaştan hafızlığa, ihtiyaç odaklı programlardan uzaktan eğitime kadar farklı niteliklerde aktif olarak hizmet vermekteyiz. Dezavantajı sayılabilecek gruplarda yer alan kardeşlerimize de Rabbimizin lütfuyla bireysel olarak eğitim verme imkanına sahibiz. Bunların içinde özellikle nicelik ve nitelik bakımından sürekli gelişme gösteren 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın, milletimiz tarafından büyük bir teveccüh gördüğünü gurur ve mutlulukla söyleyebiliriz.

Bu kurslarımızda çocuklarımız, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim ile buluşup temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğreniyorlar. Peygamberimizin örnek hayatıyla tanışan çocuklarımız, sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik gibi hayatı anlamlı ve değerli kılan güzel ahlak ilkelerini öğreniyorlar. Doğruluğu, dürüstlüğü, sevgiyi, saygıyı, merhameti, paylaşmayı, dayanışmayı, kardeşliği öğreniyorlar. Başta anne-babaları olmak üzere büyüklere saygı ve hürmet göstermeyi, bütün canlılara şefkat ve merhametle muamele etmeyi öğreniyorlar." şeklinde konuştu. Ardından sınıflarda minik öğrencilerle gerçekleştirilen buluşmayla program son buldu.