17.10.2017

HAFIZLARIMIZA İCAZET TÖRENİ DÜZENLEDİK

15.10.2017 Cumartesi günü Bafra Davet ve Toplantı Merkezi Gardenya’da Müftülüğümüze bağlı 5 Yatılı Kur’an kursumuzda hafızlığını tamamlayan 57 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Törene Bafra Kaymakam Vekili 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner,  İl Müftümüz Veysel Çakı, , Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Başkan yardımcısı Hüseyin Çamaş, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz, kurslarımızda okuyan Doğu ve Günneydoğulu öğrencilerimizden hafızlığını tamalayan 15 öğrencimizi bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Şırnak İli Cizre İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz ve öğrenci velileri, Sinop İli Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan, Yakakent İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç, siyasi parti temsilcileri,  daire amirleri, basın mensupları, din görevlileri ve çok sayıda halkımız iştirak etti. Sunuculuğunu Bafra Müftülük Murakıbı Kadir Kaynar ‘ın yaptığı program Aktekke İhsaniye Kur’an Kursu hafızlarından Bülent Bahar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Bafra Müftüsü Necmettin Kayar yapmış olduğu selamlama konuşmalarında öğrencileri başarılarından dolayı kutlayıp, anne-babalarını tebrik ederek öğrencileri yetiştiren hocalarına teşekkür etti. Ayrıca bu hizmetlerde maddi ve manevi kurslarımızı destekleyen hayır sahiplerinin ölenlerine rahmet, hayatta olanlarına da sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim dedi. Program Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz’ın yaptığı konuşma ile devam etti. İki yıl önce Cizreli öğrencilerle başlayan ensar-muhacir ilişkisinden bahsetti. Gelen öğrencilerin hıfzını tamamlamasıyla duyduğu memnuniyeti dile getirip Bafralılara teşekkür etti.  Alaçam Kaymakamı Yavuz Güner de topluluğa hitap etti. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Murat Yıldız ve İl müftüsü Veysel Çakı’nın konuşmalarının ardından program Kur’an kursu öğrencilerinin okuduğu ilahi ve kısa surelerle devam etti. Protokol tarafından hıfzını tamamlayan öğrencilere belgeleri ve hediyeler takdim edilip öğrencileri yetiştiren kursların yönetici ve öğreticilerine plaket takdiminde bulunuldu. Hafız Emre Altuncu’nun yaptığı dua ile program sona erdi.

Program çıkışında davetlilere Bafra Belediyesi tarafından 1000 kişilik aşure dağıtımı yapıldı.