01.11.2017

İLÇEMİZDE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK İKİNCİ KURAN KURSU AÇILDI.

Gaziosmanpaşa Mahallesi Tuba Kur’an Kursunda işitme engelliler için yeni bir sınıf açıldı. Daha önce Esentepe Kur’an Kursunda Engelli öğrencilere yönelik sınıfımız vardı. Bu öğrencilerimizden bir kısmı kursu gidiş-gelişlerde problemler yaşıyorlardı. Bu zorluğu gören Müftülüğümüz talebin ve ihtiyacın bulunduğu mahallede bulunan Tuba Kur’an Kursunda Engelli sınıfı açtı.

Kursumuzun açılışında İlçe Kaymakamımız Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanımız Zihni Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Samsun İl Müftülüğü Şube Müdürü Seyhan Elmacı, Samsun il Müftülüğü Eğitim Uzmanı Sevgi Sel, Engelliler İl Koordinatörü Rasime Gül iştirak etti.
               İlçe müftümüz Necmettin Kayar yaptığı konuşmasında; Binasını böyle bir dini hizmete tahsis eden hayır sahibine ve katılım ve desteklerinden dolayı Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür edip, Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yaş ve gruba vermiş olduğu Kur’an Kursu hizmetlerinin, halkımızın birlik ve beraberliğini sağlamasındaki önemine vurgu yaptı.
               Açılışta Belediye Başkanı Zihni Şahin ve İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel kısa birer konuşma yaparak Hizmetin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular. Katılımcılara gül takdimi ile işitme engelli kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye edildikten sonra İlçe Müftümüz Necmettin Kayar’ın duası ile birlikte Kur’an Kursunun kurdelesi kesilip açılış gerçekleştirildi.
İlçe Kaymakamımız Ali Fuat Türkel kurs öğreticisi Nuran Tok’tan engellilere yönelik yapılan eğitim hakkında bilgi aldı ve başarılarının devamını diledi. Mahalle sakinlerinin hazırlayıp sundukları ikramla program son buldu.