23.11.2017

PERSONELİMİZE “KADIN DOSTU KENTLERİMİZ” KONULU SEMİNERİ VERİLDİ

22.11.2017 Çarşamba günü Müftülüğümüz Konferans Salonunda “Kadın Dostu Kentlerimiz” konulu seminer verildi.

İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Eşitlik Eylem Planı” kapsamında Din Görevlileri/ Kur’an kursu öğreticileri öğretmen ve öğrencilere yönelik seminerde içerik olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE), Kadına Yönelik Şiddet ve Cezai Tedbirler- Erken Yaşta Evlilikler/ Çocuk hakları/ İhmal ve İstismar konuları ele alındı. Seminer 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut ve Atakum Seyfi Demirsoy Orta Öğretim Müdürü Fırat Şad tarafından verildi.

Müftülüğümüz Konferans Salonunda yapılan seminere imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerimizden yaklaşık 350 civarında katılım oldu. Verimli olduğunu düşündüğümüz seminer için projeyi yürüten görevlilere teşekkür ediyoruz.