21.11.2018

BAFRA’DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA 54 HAFIZIN İCAZET MERASİMİ YAPILDI

İlçe Müftülüğümüz tarafından 19.11.2018 tarihinde Saat 10.30 da Bafra Kapalı Spor Salonunda Mevlid-i Nebi Konferans Programı ve 54 Hafız için İcazet Merasimi düzenlendi.

Programa Bafra halkının ilgisi yoğun oldu. Programa İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi, aynı zamanda 2015 Yılı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi olan Kurra Hafız İsmail Kaya, Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  Müdürü Yasin İnceler, Daire Amirleri, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin, Alaçam İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Sinop İli Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan,Siyasi Parti temsilcileri, Basın-Yayın Kuruluşu temsilcileri, öğrenci velileri, Doğu ve Güneydoğu illerinden ilçemizde okuyan ve hıfzını tamamlayan 25 öğrencimizin velileri  ve 1800 civarında vatandaşımız katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış Kur’an- Kerimini Merkez Kur’an Kursu öğrencilerimizden Abdüssamed Demirbaş okudu. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili Sinevizyon gösterisi izlendi. İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın selamlama konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel konuşmalarını yaptılar. Kurra Hafız İsmail Kaya salonu dolduran Kur’an severlere Kur’an Ziyafeti sundu. Daha sonra Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansı verdi. Programda Hafız öğrencilerin okuduğu ilahiler ve Sema Gösterisine halkın ilgisi yoğundu.

Sema gösterisinin ardından programın en beklenen bölümünde Hafızlarımız tekbirlerle salona alındı. Aktekke Mah. İhsaniye Kur’an Kursundan 22, Merkez Kur’an Kursundan 14, Ensar Kur’an Kursundan 2, Darboğaz Kız Kur’an Kursundan 4, Altunyaprak Mah. Kur’an Kursundan 12 olmak üzere 54 öğrenci coşkuyla salona alındı. Salonda 47 yaşında Hafız olma başarısı gösteren Altunyaprak Mah. Kur’an Kursu yöneticisi Ayşe Şengül Hocamızın yanı sıra 105 gün gibi kısa sürede hafızlığını tamamlayan Aktekke Mah. İhsaniye Kur’an Kursu Hafızı Yakup Ekin de yerini aldı.

54 Hafız öğrenciye Bafralı hayırseverler tarafından 108 Gr. Altın, Bafra Belediye Başkanı tarafından birer adet kol saati ve değişik hediyelerle diplomaları verildi. Hafızlarımıza Bafra Din Görevlileri Derneği adına Dernek Başkanı İsmail Hakkı Sipahi gül takdiminde bulundu.  Programda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik yapılan şiir ve Kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından kitap ve para ödülü takdim edildi.

Program Hafızların okuduğu kısa sürelerin ardından ve Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yasin İnceler’in yaptığı dua ile sona erdi.

Programda bizleri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Ali Fuat Türkel’e, Belediye Başkanımız Hamit Kılıç’a, Bingöl Üniversitesinden gelen değerli misafirlerimize, değerli protokol üyelerine, basın mensuplarına, salonumuzu doldurarak bizleri yalnız bırakmayan değerli Bafra halkına, Din Görevlilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.