14.03.2019

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONFERANS PROGRAMI

8 Mart 2019 Cuma Müftülüğümüz Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bafra Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından konferans programı düzenlendi.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hatice Şahin Aynur’un konuşmacı olarak katıldığı konferans programında açış konuşmasını İlçe Müftüsü Necmettin Kayar yaptı. Ardından Dr. Hatice Şahin Aynur “Dünden Bugüne Kadın ve Toplum” konulu konferansında: “Kadın toplumun temelidir. İslamın kadına verdiği değeri maddi haklar (miras vs.) üzerinde değerlendirmek materyalist bir bakış açısıdır. Günümüzdeki sıkıntılardan biri de kızı erkek gibi yetiştirmek ve erkek gibi yetiştirilen kızlardan kadınlık ve ev hanımlığı beklemek. Bu kızlarımıza haksızlıktır. Kızlarımızı kız gibi yetiştirmeliyiz.” dedi.

Çok sayıda Kur’an kursu öğreticisi, öğrencisi ve bayanların katıldığı programda Kur’an kursu öğreticileri tarafından ilahi dinletisi sunuldu.