21.03.2019

ÇANAKKALE RUHU

İlçe Müftülüğümüz tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıldönümü vesilesi ile Bafra Müftülüğü Konferans salonunda 20.03.2019 Çarşamba gün saat 11,30’da “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Program, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Fevzi Çakmak Mescidi Camii İmam Hatibi Kadir Yeşilgil’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından lise öğrencileri arasında “Çanakkale Şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışmasında İlçe Birincisi Olan Altınkaya Anadolu Lisesi Öğrencisi Hilal Divan  “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okudu. Seyircilere duygulu anlar yaşatan Hilal Divan, salonu adeta coşturdu.  Programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Necmettin Kayar Yaptı. Konuşmasında; “ Program için ilçemize gelen misafir Hocamıza, protokolün değerli misafirlerine, programa katılan ve salonu dolduran hanımefendi ve beyefendilere teşekkür eder, yapılan programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Program 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram’ın sunduğu “Çanakkale Ruhu” adlı konferansla devam etti. Prof. Dr. Yavuz Bayram Konuşmasında: “ Çanakkale ruhunu yaşamak demek her bir bireyin üstlendiği görevini, aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getirmesi demektir. Bu görevlerimizi sorumluluk bilinciyle yaptığımız zaman Çanakkale’deki şehit dedelerimize vefa borcumuzu ödemiş oluruz.” Dedi.

Program sonunda Prof. Dr. Yavuz Bayram'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından buket takdimi yapıldı.