14.01.2024

CANİK'TE REGAİB KANDİLİ PROGRAMLARI

Canik'te Regaib Kandili Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerifler, sohbet, İlahiler, dua ve  ikramlarla idrak edildi.

Canik İlçe Müftülüğü tarafından Regaib Kandili münasebetiyle tüm halka, kadınlara ve Üniversite Öğrencilerine yönelik kandil programları düzenlendi.

Hasköy Mahallesi Meşe Camii'nde İlçe Müftüsü Bayram Karar, Hasköy Mahallesi Meşe Camii İmam-Hatibi Hüseyin Kaya, Müezzin-Kayyımı Mahmut Salı, Canik Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Ali Gazi ve Canik Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu hafızlık öğrencileri tarafından halka yönelik Regaib Kandili Programı düzenlendi.

Canik Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü Düvecik Mahallesi Ova Camii olarak "Baba ve Oğul Ova Camii'nde Aynı Safta Allah'ın Huzurunda Buluşuyor" temalı faaliyet organize edildi.

Namazdan sonra öğrenciler babalarının ellerini öperek onlara isimlerinin yazılı olduğu hediyeleri takdim etti.

Babalar ise oğullarına Veda Hutbesi yazılı olan belgeleri takdim etti.

Canik Diyanet Gençlik Koordinatör Yardımcısı Düvecik Mahallesi Ova Camii İmam-Hatibi Mustafa Caba tarafından babalar ve oğullarına namazın önemi ve Kur’an-ı Kerim eğitiminin fazileti ile ilgili sohbet edildi.

Samsun Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu'nda Canik Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Kemal Hıdır tarafından Üniversite öğrencilerine yönelik olarak Regaib Kandili Programı düzenlendi.

Samsun Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu'nda da Canik Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik   Merkezi Manevi Danışmanı Ayşe Günal, Canik Diyanet Gençlik Koordinatörü Kur’an Kursu Öğreticisi Gülseren Çalışıcı ve İlkadım Bahçelievler Mahallesi 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Bektaş tarafından Üniversite öğrencilerine yönelik kandil programı düzenlendi.

Canik Merkez Camii'nde Canik İlçe Kaymakamlığı ADEM (Aile Destek Merkezi) işbirliğiyle Canik İlçe Müftülüğü İlçe Vaizi Zübeyde Orak Sarı ve Kur'an Kursu Öğreticileri tarafından kadınlara yönelik kandil programı tertip edildi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi Merkez Camii'nde Canik Gaziosmanpaşa Mahallesi SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi) işbirliğiyle İlçe Müftülüğü ADRB (Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) Vaizi Nurhan Öztürk, Kur'an Kursu Öğreticileri Refika Özden, Fidaye Kandemir ve Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu hafızlık öğrencileri ilahi grubu tarafından kadınlara yönelik kandil programı düzenlendi.

Yavuz Selim Mahallesi Camii'nde de Canik Yavuz Selim Mahallesi SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi) işbirliğiyle İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Nurhan Öztürk, Yavuz Selim Mahallesi 4-6 Kur’an Kursu Öğrencileriyle SODAMdaki 36-72 ay arası oyun odası sınıfı öğrencileri ve Canik İlçe Müftülüğü Yavuz Selim Mahallesi Kur’an Kursu Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Bayram ve Canik Yavuz Selim Mahallesi SODAM'ın yetişkin kadınlara yönelik olarak açtığı Kur’an Kursu'nun Öğreticisi Fatma Tiryaki tarafından kadınlara yönelik kandil programı düzenlendi.