11.03.2024

"SAVAŞ, GÖÇ VE KADIN" KONULU KONFERANS

Canik İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu organizatörlüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle kadınlara yönelik "Savaş, Göç ve Kadın" konulu konferans programı düzenlendi.

Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Bayram Karar'ın yaptığı programda Canik Proje Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kur’an Kursu Öğreticisi Şehri Keskin tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.

Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Fidaye Kandemir def eşliğinde İlahiler okudu.

Program İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin'in Diyanet İşleri Başkanlığının  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle belirlediği "Savaş, Göç ve Kadın" konulu konferansıyla devam etti.

İlçe Müftülüğü Vaizi Zübeyde Orak Sarı İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin'e konuşmasının ardından  hediye takdim etti.

Program İlçe Müftülüğü Vaizi Zübeyde Orak Sarı'nın ettiği dua ile sona erdi.

Programa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Emine İpekdal, İlçe Müftülüğü Vaizleri, Din Hizmetleri Uzmanı, Kur'an Kursu Öğreticileri, Kur'an Kursu kursiyerleri, Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Canik Proje Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri ile halk katıldı.